Pe 9 februarie 2012 a avut loc la sediul Filialei Nevăzătorilor Botoşani a reuniune a membrelor Comisiei de femei Botoşani, la discuţii participând şi membre ale filialei, cu statut de invitat. Preşedinta Comisiei, Laura Dănilă, a făcut cunoscute câteva informaţii cu titlu de noutate din discuţiile purtate la Bistriţa, la Comisia naţională de femei:
- La Concursul „Imaginea ta contează” s-a propus revenirea la punctajul de 30 de puncte pentru proba practică;
- S-a militat si s-a stabilit continuarea, şi în acest an, a Concursului de Miss;
- La nivel local, e de preferat să se stabilească o structură de funcţionare a Comisiei de femei;
- S-a discutat posibilitatea ca să se repartizeze un procent din suma colectată la donaţii, pentru activităţile Comisiilor de femei.
Estera Colesniuc a avut, la rândul ei, o serie de propuneri:
- O altă abordare pentru întrebările ce se fac la Concursul „Imaginea ta contează”, ce acum sunt destul de „anapoda”;
- Înlocuirea „catrenului”, de la acelaşi concurs, cu o povestire amuzantă, pe o temă dată;
- Dacă se continuă Concursul de Miss, din juriu să facă parte oameni competenţi, cu coloană vertebrală, care pot aprecia corect cine merită titlul. Şi care, obligatoriu, să facă parte din rândul celor care văd;
Tot ea a propus ca întâlnirile Comisiei botoşănene de femei să se facă într-o formulă extinsă şi a agreat ideea repartizării, în urma unei decizii a Consiliului Director Central a unui procent pentru activităţile iniţiate de Comisia de femei. Estera Colesniuc şi-a mai anunţat colegele că în şedinţa de Consiliu Director s-a stabilit continuarea cursurilor de dans şi în 2012.
S-au purtat mai multe discuţii pe marginea propunerii făcute de Doina Geambaşu, care a venit cu ideea să se amplaseze la filială o cutie pentru donaţii liber consimţite, banii care se adună fiind pentru cazuri sociale deosebite. Propunerea a rezonat cu indicaţia preşedintelui filialei, Tudorel Tupiluş, de a se veni în sprijinul membrelor filialei aflate în dificultate. Secretarul filialei, Marcel Culincă, a făcut o primă listă a femeilor ce ar trebui avute în vedere, în comisie punctându-se necesitatea identificării, separat, a cazurilor ce au nevoie de sprijin material şi a celor pentru care sprijinul moral e imperios necesar.
Steluţa Surugiu a avut şi ea o serie de propuneri distincte:
- Organizarea de cursuri (cercuri) de gastronomie;
- Organizarea unui experiment, în care nevăzători să pregătească masa pentru cei care văd;
- Pe 13 mai, de Ziua internaţională a familiei, să fie invitat un specialist care să detalieze Codul familiei;
Organizarea de şezători;
- Initierea de ateliere „de lucru manual”, pentru Origami, de exemplu. Lucrările realizate pot face obiectul unei expoziţii cu vânzare, de Ziua Bastonului Alb sau la târgurile meşteşugăreşti de pe Pietonal.
Laura Dănilă a propus şi un concurs regional, care să aibă la bază cartea „Timp de calitate cu copilul tău”.
Pentru „Ziua femeii”, ce va fi organizată la Restaurantul Botoşani, s-a propus invitarea celor doi instructori de dans cu care am lucrat în toamnă, Flavius Damean şi Gabriela Pricopie şi selectarea cu grijă a muzicii, care să fie diversă şi pentru toate gusturile.