marți, 22 mai 2012

Invitaţi din Ungaria, Republica Moldova şi Italia la festivalurile de interpretare muzicală pentru nevăzători, din 2012

Taraful "Entuziastii", al nevazatorilor botosaneni, la editia din 2008 a festivalului, organizata la Botosani

Întrunit la Băile Felix (jud. Bihor) în ziua de 15 mai 2012, Consiliul Director al ANR a adoptat o serie de hotărâri legate de concursurile muzicale pentru concurenţi nevăzători din acest an: * Concursul de interpretare muzicală „Vasile Snacoveanu”:

Se va desfăşura în organizarea filialei Cluj, în perioada 01-03.06.2012, pe trei secţiuni: muzică uşoară, folk şi interpretare instrumentală.

La manifestare va fi invitat un grup de solişti din Ungaria, cheltuielile de cazare şi masă urmând a fi suportate din Fondul de solidaritate.

* Concursul de interpretare muzicală „Ion Blăjan”:

Se va desfăşura în organizarea filialei Bistriţa-Năsăud, în zilele de 21-22 iunie.

La regulamentul concursului se operează următoarele modificări:

- Se introduce secţiunea Formaţii. O formaţie poate fi alcătuită din 3-5 instrumente, între care poate figura orga electronică (sintetizatorul de sunet). Sintetizatorul nu poate avea decât rol de acompaniament. Premiile se vor acorda la fel ca la secţiunea Taraf (Se premiază doar formaţia câştigătoare, cu câte 100 lei pentru fiecare component. Interpretul vocal al filialei din care provine formaţia, va cânta cu aceasta).

- Ca şi anul trecut, se va acorda, ca Mare Premiu, „Trofeul Ion Blăjan”, după modelul festivalurilor concurs profesioniste, deţinătorul trofelului de anul trecut este invitat pentru un recital. El poate participa, însă la altă secţiune decât cea la care şi-a adjudecat trofeul, în cazul de faţă, dl. Nicolae Truţă (Teleorman-Giurgiu) poate participa la o secţiune instrumentală.

- La această acţiune va fi invitată o delegaţie din Republica Moldova, conform parteneriatului încheiat între organizaţiile nevăzătorilor din cele două state. La eveniment va participa, de asemenea, un grup de invitaţi din Italia.