vineri, 1 februarie 2008

“Pe meridianele lumii”!

Astfel au “călătorit” persoanele nevăzătoare… printre întrebări de cultură generală, din mai multe domenii, într-un concurs cu acest nume.Şi nu numai nevăzătorii de la Filiala Botoşani s-au întrecut în cunoştinţe.Concursul a fost organizat la nivel naţional, iar emoţia acumulării de cât mai multe puncte i-a stăpânit pe toţi participanţii. Câştigătorii tuturor asociaţiilor se vor întâlni din nou, peste două săptămâni, pentru a fi desemnat cel mai bun nevăzător în cunoştinţe de cultură generală.
La Botoşani, şapte dintre membrii Asociaţiei Nevăzătorilor s-au întrecut în întrebări de cultură generală, culese din cinci domenii.Aceştia au fost nevoiţi să răspundă la teste grilă din istorie, geografie, muzică uşoară românească, literatură şi sport.Câştigătorul, care a dat cele mai multe răspunsuri corecte, a fost premiat cu suma de 200 de lei şi va participa la Suceava la finala concursului, pentru regiunea de est.De asemenea, au fost premiate locurile doi şi trei, cu 150, respectiv 100 de lei.Emoţia şi bucuria premiantului au fost exprimate într-un mod mai subtil de către învingător, deoarece “Pe meridianele lumii” este al treilea concurs câştigat în acest an.
Ioan Todeancă, câstigător locul 1:“Sunt fericit bineînţeles pentru că l-am câştigat, dar am mai fost la mai multe şi de-acum la mine e o obişnuinţă cumva.”Astfel de acţiuni sunt des organizate la Asociaţia Nevăzătorilor din Botoşani.
Tudorel Tupiluş, preşedinte Asociaţia Nevăzătorilor: “Scopul acestor concursuri este acela ca nevăzătorii să fie incluşi în societate. Vreau să vă spun ca astfel de acţiuni sunt frecvente la filiala noastră, că nevăzătorii sunt mari consumatori de carte, sunt însetaţi de cultură şi, prin urmare, au o cultură generală de invidiat.” Şi dacă în acest week-end nevăzătorii au demonstrat că se pricep la cultură generală, peste două săptămâni vor participa la un concurs de interpretare artistică.