vineri, 1 februarie 2008

Concurs între filialele de nevăzători

Filiala Judeţeană Botoşani a Asociaţiei nevăzătorilor din România a organizat în data de 17 noiembrie 2007, la Pensiunea Ridana din Câmpulung, judeţul Suceava, o întâlnire interactivă cu membrii Filialei Nevăzătorilor din Piatra Neamţ.
Acţiunea a avut două faze: un concurs fulger de cultură generală şi un concurs de şah. La concursul de cultură generală s-au înscris 16 concurenţi, câte 8 din fiecare filială. Atmosfera de desfăşurare a concursului a fost relaxantă, întrebările cuprinzând domenii diverse: sport, literatură, istorie, geografie, muzică etc. Concurenţii Filialei Botoşani care s-au remarcat în urma răspunsurilor date au fost: Ion Todeancă, Florea Mureş, Alexandru Surugiu. Filiala Neamţ s-a remarcat în special prin răspunsurile date de către Mitică Roşu, Petru Către şi Dan Novac. Juriul a fost alcătuit din preşedinţii celor două filiale, secretarii şi câte un membru nevăzător din fiecare filială. A urmat apoi concursul de şah unde au fost înscrişi 12 concurenţi, mai exact câte 6 din fiecare filială. Câştigătorii Filialei Botoşani - Vieru Cezar, Lupaşcu Mariana, Vacalie Anişoara şi Vacalie Dumitru au fost premiaţi în urma rezultatelor obţinute.
Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de cântec, joc ş voie bună buna dispoziţie fiind susţinută de membrii tarafului Filialei Botoşani.