joi, 29 noiembrie 2012

Memorial şahistic la Botoşani

Vineri va debuta la Botoşani Memorialul de şah „Gheorghe Bursuc”, în competiţie urmând a intra cei mai buni 12 şahişti nevăzători din ţară. Iniţiativa organizării acestei prime ediţii îi aparţine lui Tudorel Tupiluşi, preşedintele Filialei Nevăzătorilor Botoşani.

„Am gândit acest Memorial ca un semn de recunoştinţă pentru bucuriile pe care mi le-a adus şahul, în special în ultimul deceniu, interval în care am participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale”, a declarat iniţiatorul evenimentului.

Timp de două zile, în competiţia ce va prinde viaţă la Hotel Maria vor intra trei şahişti nevăzători botoşăneni, Cezar Vieru, Neculai Bunduc şi Tudorel Tupiluşi, printre oaspeţi aflându-se şi Dacian Pribeanu, maestru FIDE, multiplu campion naţional şi ocupant al locului III la Olimpiada de şah pentru nevăzători organizată în august în India. Partidele vor fi supervizate de Radu Şofran, din Bucureşti, care este arbitru internaţional.

La momentul inaugural al evenimentului vor fi prezenţi şi membri de familie ai regretatului Gheorghe Bursuc, ce a fost preşedinte al Filialei Nevăzătorilor Botoşani timp de 20 de ani.(Carmen Moraru)