marți, 24 aprilie 2012

Faza zonală a Concursului "Prietenii cărţii braille", Slănic Moldova 2012

Pe 21 aprilie, la Casa de cultură a Staţiunii Slănic Moldova a fost organizată de către Filiala Nevăzătorilor Bacău una din cele două faze zonale a Concursului "Prietenii cărţii braille". Au fost prezenţi 12 concurenţi, de la filialele Argeş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Brăila, Bucureşti, Vâlcea, Bacău, Buzău - Vrancea, Dolj - Mehedinţi, Teleorman şi Galaţi.

Pe primul loc, cu 150 de puncte, s-a clasat Jana Coculeanu, de la Filiala Nevăzătorilor Iaşi. Pentru următoarele locuri, au intrat în baraj Neculai Bunduc - de la Filiala Botoşani, Iosif Solomon - de la Filiala Bacău şi Fănel Antohi - de la Filiala Buzău - Vrancea, prima întrebare aducând şi clarificări în ce priveşte următoarele locuri în clasamentul zonei: Iosif Solomon (Bacău) - locul II, Fănel Antohi (Buzău - Vrancea) - locul III, Neculai Bunduc (Botoşani) - menţiune. Locul V a fost stabilit tot în urma barajului dintre Elena Roman (Galaţi ) şi Paula Baran (Suceava, el fiind ocupat în final de Elena Roman.

Între timp, Neculai Bunduc - reprezentantul Filialei Nevăzătorilor Botoşani - a anunţat că nu va fi prezent în faza finală a competiţiei din motive personale, context în care ocupanta locului VI - Paula Baran - accede în finala de la Alba Iulia.