luni, 29 martie 2010

Filiala Nevăzătorilor Botoşani şi-a ales conducerea pentru perioada 2010 - 2015

Tudorel Tupiluş, preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR), a fost ieri reconfirmat pentru un mandat de încă cinci ani în fruntea acestei structuri. El a fost singurul candidat şi a fost ales cu unanimitate de voturi. Ieri a fost Adunarea generală electorală a Filialei Nevăzătorilor Botoşani, prilej cu care, alături de preşedinte au fost desemnaţi şi ceilalţi membri din conducere. Estera Colesniuc este vicepreşedinte pe probleme culturale, Alexandru Surugiu, vicepreşedinte pe probleme social–organizatorice, iar Doina Geambaşu şi Constantin Surugiu membri în structura de conducere.
Radu Urzică, din Ibăneşti, ales preşedinte al Comisiei de Cenzori, a propus iniţierea unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât ANR să aibă un reprezentant de drept în Parlamentul României, cum au şi minorităţile naţionale.
În final, a fost lansată cartea „Preţul izbânzii”, scrisă de Constantin Surugiu. Prezentarea volumului de reportaje şi interviuri a fost făcută de muzeograful Gheorghe Median şi de preşedintele ANR, Radu Sergiu Ruba. (Carmen Moraru, Monitorul de Botosani)