joi, 13 martie 2008

La Botoşani, distracţie stilată de Ziua femeii

La propunerea Comisiei de femei din cadrul Filialei Nevăzătorilor Botoşani, pe data de 9 martie 2008 a fost celebrată Ziua femeii, la restaurant . Au participat 76 de membri ai filialei, invitaţi din partea oficialităţilor - Cristian Ostafie, consilier la prefectului, Petru Tupiluşi, consilier municipal, precum şi colaboratori - muzeograful Gheorghe Median şi actriţa Petronela Chiribuţă. A fost prezentă şi o echipă a postului de televiziune Somax TV, care a filmat momentele cele mai interesante ale evenimentului, ce vor putea fi vizionate în spaţiul unei emisiuni ce va fi difuzată pe postul TV local.
Extrem de bine primite de public au fost cele două concursuri organizate. La primul dintre ele, Mihaela Sauciuc a coafat cinci membre ale filialei, de vârste diferite, prezentând femeilor din public atât coafurile, cât şi reguli generale de îngrijire a părului. Prezentarea a fost posibilă şi talentului coafezei, dar şi „curajului” celor cinci doamne: Valentina Surugiu, Steluţa Surugiu, Mihaela Gheorghiţă, Mihaela Pavel şi Eugenia Ieremiciuc. După prezentare, cele cinci participante au răspuns unor întrebări cu specific feminin, toate fiind premiate cu câte 40 de RON de către conducerea filialei.
În partea a doua a sărbătorii de 8 martie a venit rândul bărbaţilor să participe la un concurs realmente dificil, din moment ce au avut de formulat declaraţii de dragoste, de identificat ingredientele unor mâncăruri destul de sofisticate şi de povestit întâmplări din trecut, în care au fost implicate persoane de sex opus. În competiţie s-au înscris Alexandru Surugiu, Vasile Tupiluşi, Tudorel Tupiluşi, Constantin Surugiu, Georgică Iliescu şi Cezar Vieru. În urma deliberării juriului format din membrele Comisiei de femei, pe primele trei locuri s-au clasat Tudorel Tupiluşi, Constantin Surugiu şi Georgică Iliescu, premiile fiind „substanţiale”: o sticlă de vin negru, o ţelină şi o cutie de ceai „pentru picioare uşoare”.
Toate femeile prezente la sărbătoare au primit din partea asociaţiei flori şi dulciuri, mulţi dintre participanţi fiind de părere că a fost vorba de cea mai reuşită petrecere de 8 martie de până acum.