marți, 8 martie 2011

Concursuri diverse şi gesturi de suflet pentru nevăzătoarele din Botoşani

Timp de mai multe zile, femeile cu probleme de vedere din Filiala nevăzătorilor Botoşani au fost implicate în evenimente culturale, sportive, dar şi de factură umanitară. Primul dintre ele a prins viaţă pe 5 martie, zi în care Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Botoşani a organizat, în colaborare cu nevăzătorii botoşăneni, cea de-a doua ediţie a unei cupe feminine la şah, precum şi o competiţie pentru cei mai buni şahişti nevăzători. În prima competiţie s-au înscris opt doamne, clasamentul final consfinţind victoria Marianei Lupaşcu, urmată pe podium de Silvia Tupiluşi şi Elvira Vieru.

La masculin, cel mai bun s-a dovedit Cezar Vieru, o prestaţie foarte bună având şi Constantin Surugiu, ce a învins în cea de-a doua grupă valorică.
Pe 6 martie cele mai frumoase nevăzătoare au concurat pentru titlul de „Miss”, ce a fost câştigat pentru al doilea an consecutiv de Ioana Mangâr, ce va reprezenta filiala în finala de la Brăila.

O iniţiativă locală, intitulată „Miss Primăvara”, a fost cel mai nimerit prilej pentru cinci doamne să demonstreze că „frumuseţea n-are vârstă”. Estera Colesniuc a dat dovadă de un real talent actoricesc interpretând rolul Luluţei din piesa lui Alecsandri,

Eugenia Eremeciuc a avut mult umor pe „catwalk”, în timp ce Steluţa Surugiu, Silvia Tupiluşi şi Valentina Surugiu şi-au demonstrat talentul de soliste şi dansatoare. Un succes teribil a avut Alexandru Surugiu, ce a jucat extrem de convingător şi în travesti rolul „Alexandrei din Republica Moldova” – adevărată „Miss” înafara concursului. Toate participantele au primit flori şi premii în bani din partea filialei - decernate de către preşedintele Tudorel Tupiluşi, ce a oferit premii şi în nume propriu, din partea firmei pe care o conduce. Flori au primit şi toate femeile din public.
Registrul evenimentelor a fost schimbat pe 8 martie, când reprezentante ale Comisiei de femei au oferit flori nevăzătoarelor de vârsta a treia, ce nu au mai ieşit demult în lume, din cauza problemelor de sănătate ce se tot adună.