luni, 29 martie 2010

Filiala Nevăzătorilor Botoşani şi-a ales conducerea pentru perioada 2010 - 2015

Tudorel Tupiluş, preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR), a fost ieri reconfirmat pentru un mandat de încă cinci ani în fruntea acestei structuri. El a fost singurul candidat şi a fost ales cu unanimitate de voturi. Ieri a fost Adunarea generală electorală a Filialei Nevăzătorilor Botoşani, prilej cu care, alături de preşedinte au fost desemnaţi şi ceilalţi membri din conducere. Estera Colesniuc este vicepreşedinte pe probleme culturale, Alexandru Surugiu, vicepreşedinte pe probleme social–organizatorice, iar Doina Geambaşu şi Constantin Surugiu membri în structura de conducere.
Radu Urzică, din Ibăneşti, ales preşedinte al Comisiei de Cenzori, a propus iniţierea unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât ANR să aibă un reprezentant de drept în Parlamentul României, cum au şi minorităţile naţionale.
În final, a fost lansată cartea „Preţul izbânzii”, scrisă de Constantin Surugiu. Prezentarea volumului de reportaje şi interviuri a fost făcută de muzeograful Gheorghe Median şi de preşedintele ANR, Radu Sergiu Ruba. (Carmen Moraru, Monitorul de Botosani)






miercuri, 24 martie 2010

«Pretul izbanzii», o carte cu exemple de viata

Ochii mintii l-au calauzit sa-si puna gandurile, articolele din presa si interviurile realizate in paginile unei carti. Constantin Surugiu va lansa, duminica, prima carte scrisa de un nevazator botosanean „Pretul izbanzii”. Pana acum acesta a scris articole pentru unele publicatii iar apoi si-a dat seama ca pot fi foarte utile atat semenilor sai cat si parintilor care au copii in asemenea situatii. „Cea care a fost cu ideea sa fac aceasta carte a fost sotia mea, sa le adun pe toate intr-un loc, ca oamenii care au nevoie de aceste informatii sa le gaseasca mult mai usor. Pentru a aduna materialele am avut nevoie de cam un an de zile, pentru ca au fost mai multe publicatii care au trebuit sa fie rasfoite si adunate materialele”, a spus Constantin Surugiu. O parte dintre materialele care alcatuiesc cartea au fost interviuri in format audio iar alte materiale au fost scrise de autor la laptop. Cartea este utila pentru cei care o vor citi, dar poate fi de folos si facultatilor de psihologie speciala, persoanelor care doresc sa capete increde in ele. In general, personajele cartii sunt reale, traiesc si sunt exemple de viata, de conduita morala. Pentru ca aceasta carte sa vada lumina tiparului, Constantin Surugiu a beneficiat si de ajutorul financiar al lui Tudorel Tupilusi. (Petronela Rotariu, Evenimentul de Botosani)